Ένα παιδαγωγικό ταξίδι 20 ετών !!

ISTORIA 1Το 1996 ιδρύθηκε το πρώτο Αναγνωστήριο στην Πετρούπολη και ένα από τα πρώτα πανελληνίως, με όραμα τη σωστή προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο και την απαλλαγή των γονέων από το δύσκολο και απαιτητικό αυτό έργο.

Αρχικά το πρόγραμμά μας απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Η προσπάθειά μας στέφθηκε με επιτυχία και το 2002 μεταφερθήκαμε σε έναν μεγαλύτερο και λειτουργικότερο χώρο. Το 2005 μετά από την παρακίνηση μαθητών και γονέων, μπήκαμε δυναμικά στις απαιτήσεις του λυκείου και στην προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, με τη λειτουργία Φροντιστηρίου & προσαρμόζοντας κατάλληλα τη μεθοδολογία μας.

Η πρωτοποριακή μέθοδός μας δεν βασίζεται μόνο στην παράδοση μαθημάτων και στη διεκπεραίωση της εξεταστέας ύλης, όπως συμβαίνει σ’ ένα τυπικό φροντιστήριο. Με την καθημερινή μελέτη των μαθητών στο χώρο μας ανακαλύπτουμε και καλύπτουμε εγκαίρως αδυναμίες του μαθητή, που δεν είναι εμφανείς σε ένα ομαδικό πρόγραμμα. Γι’ αυτούς τους λόγους, οι μαθητές μας πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ποσοστό 90% στην πρώτη τους επιλογή.

Σήμερα,

• έχουμε θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς ολοκληρωμένης παιδαγωγικής φροντίδας, εισάγοντας την Υποστηρικτική στη ψυχολογία και στοχοθεσία των μαθητών,
• επιμορφώσαμε μέσω σεμιναρίων τους καθηγητές μας, ώστε να υποστηρίζουν την ατομικότητα κάθε μαθητή,
• εμπλουτίσαμε τις παροχές μας με τη λειτουργία Σχολής Γονέων,
• διοργανώνουμε ξεχωριστές εκπαιδευτικού τύπου επισκέψεις με στόχο την ενθάρρυνση σε υψηλές αξίες ,
• ανανεώνουμε συνεχώς και καθημερινά τους στόχους που πρέπει να διατηρήσουμε.

Για τους λόγους αυτούς η συνεργασία σας με τον εκπαιδευτικό μας χώρο, μοιάζει περισσότερο με την φοίτηση σε ένα ιδιωτικό Σχολείο, παρά με ένα συνηθισμένο Φροντιστήριο !

Η εμπιστοσύνη, ο ενθουσιασμός και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των μαθητών μας μάς έδωσαν τη δύναμη να έρθουμε ακόμα πιο κοντά σας. Το 2014 επεκτείναμε τη δραστηριότητά μας στην Ανθούπολη Περιστερίου, το 2017 σε νέο σημείο της Πετρούπολης και συνεχίζουμε δημιουργικά….